CASE STUDY

The Ottawa Hospital, Riverside Campus

Ottawa, Ontario

Lithotripsy Renovation*

The project was a renovation of the existing 1980 lithotripsy unit located on the first floor of the Riverside Campus. The project included a re-vamp observation room, new flooring, lead lined walls and new finishes including new Velcro applied acoustical panels. The current “Litho Room” was located on top of a waffle structural system. Coordination with the lithotripsy equipment provider, hospital personnel and design team was required to achieve the greatest results.

Our professional services included schematic design, room data sheets, design development, construction documents and contract administration. Other services include lighting design, interior design, including furniture and millwork.

The project was completed on time and on budget.