CASE STUDY

The Ottawa Hospital, Civic Campus

Ottawa, Ontario

Psychiatry Unit

The renovation of the existing psychiatry unit located on the sixth floor of the Civic Campus included the addition of four offices, the relocation of the reception area and a waiting room, as well as the construction of the new accessible washroom.

The waiting area are situated right across the reception room to optimize patient access and overall experience. Closed interview offices and a renovated break room were also included. Coordination with hospital security personnel and electrical consultant was part of the services associated with this specialized area of the hospital. Interior finishes were selected based on the contact with nature as the intention was to provide a therapeutic environment where patients and families would feel comfortable.

Our professional services included schematic design, design development, construction documents and contract administration. Other services include lighting design and interior design, including furniture and millwork.